Om Yoga

Yoga betyder förening och är ursprungligen framtaget som en väg till andligt uppvaknande. Det vi förknippar med yoga i västvärlden är den fysiska delen, där man utövar kroppsliga ställningar i lugn takt med mycket fokus på andning och stillhet. Detta är bara en del av vad yoga innebär men har i sig oerhört många fördelar för vårt välbefinnande, vilket är den största anledningen till att yoga har blivit så stort här.

Effekten av regelbunden yogaträning är en avslappnad, flexibel och stark kropp. Den ger också en mental styrka att hantera vardagen bättre. Den intensiva närvaron i ställningarna gör oss mer medvetna och uppmärksamma på kroppen, tankarna och känslorna. Därmed fungerar yoga också som personlig utveckling.

Yogan har också tydliga effekter på hälsan, däribland bättre fungerande matsmältning, starkare nervsystem, förebygger stress, förbättrar blodcirkulationen, värk och stelhet minskar och försvinner till slut. Många har vänt sig till yoga och märkt av dessa positiva effekter.

Det finns många olika typer av yoga men alla har samma syfte. På Asana Yoga Center undervisas Hatha yoga och Ashtanga yoga.